Julesamtale: Sofie Carsten Nielsen

JULEKALENDER: Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) finder inspiration i amerikanske Madeleine Albright, men har også en svaghed for Uffe Ellemann-Jensen (V). Og så har hun set mange tv-serier – faktisk så mange, at det er svært at udpege en favorit.

Hvorfor gik du ind i politik?
Det er svært at gøre kort, men grundlæggende var det, fordi jeg ikke kunne lade være. Jeg blev medlem af Radikale Venstre i 1990’erne, fordi jeg syntes, at SR-regeringen gjorde det godt. Og så mener jeg, at man må tage et ansvar, hvis man vil være med til at forandre. Man kan ikke være utilfreds, hvis ikke man selv er villig til at gøre noget ved det. Især hvis man har ressourcerne til at forandre. Det er en grundopdragelse, som jeg har med hjemmefra.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Jeg bliver dagligt inspireret af Margrethe Vestager (R) og Morten Østergaard (R) fra mit eget parti. Da jeg var helt ung, var jeg meget imod Uffe Ellemanns stil, men da jeg også selv er en meget engageret europæer, har jeg sidenhen fået meget stor respekt for den konsistens, som han har haft i forhold til Europa.

Men den virkelig store inspiration for mig, er den tidligere amerikanske udenrigsminister Madeleine Albright. Jeg synes, at hun er et ret fantastisk menneske og en meget dygtig politiker. Hun har haft mod til at træffe nogle svære beslutninger, og så har hun en refleksion over verden og livet, som er spændende.

Login