Jeg rykker gerne til venstre i en debat

Poul Qvist Jørgensen (63) afslutter sin politiske karriere efter næste valg. Den følelsesfulde venstrefløjspolitiker fortæller om sine op- og nedture, sin alkoholisme, sit comeback i 2001 og om sit forhold til Sønderjylland.

Altinget.dk er blevet inviteret indenfor i det rummelige kontor i Provianthuset på Christiansborg. Her er lyst og moderne indrettet. Både på skrivebordet og mødebordet ligger stakke af papirer sirligt arrangeret. Poul Qvist Jørgensen flytter nogle af papirerne til side og gør plads til en kande kaffe og nogle kopper.

Vi sætter os; Poul Qvist Jørgensen på langs af bordenden med benene over kors. En nål med det grønlandske flag pryder raden i hans jakke. Han fortæller:

”Jeg blev biblioteksordfører fra anden dag, jeg var her. Jeg har været heldig at få nogle poster, der virkelig interesserer mig. Da jeg kom med i Grønlandsudvalget, fik jeg også mulighed for at leve min personlige interesse for Grønland ud i livet. Det samme i Råstofudvalget, hvor jeg er stedfortræder for Helge Mortensen (S).

Login