Her er Venstres nye grupper

ORGANISATION: Flere akademikere og færre HK'ere. En ny klyngestruktur i Venstres folketingsgruppe skal sikre mere analyse- og regnekraft. Foreløbig er der dannet tre grupper med eget sekretariat. Deriblandt en topgruppe med fire eksministre.

"I Venstre skal vi til at vænne os til, at vi ikke længere kan trække på den tanke- og regnekraft, der findes i ministerierne. Derfor må vi opjustere på vores egne kompetencer. Dertil kommer, at flere og flere folketingsmedlemmer med den teknologiske udvikling efterhånden er i stand til at være deres egne sekretærer," siger Venstres gruppeformand Kristian Jensen.

På foranledning af flere unge folketingsmedlemmer har ledelsen nu opfordret MF'erne til at finde sammen i nogle klynger, hvor fire-fem folketingsmedlemmer kan oprette deres eget sekretariat med to AC-medarbejdere.

Sikrer fortsat tilknytning til spindoktorer
Tidligere har Venstres MF'ere haft et lønbudget til en sekretær og en studentermedhjælper, men med den nye struktur kan man i de enkelte grupper pulje lønbudgettet sammen, så der bliver råd til dyrere medarbejdere.

Login