Hårdt trængte partier genvinder tabt terræn

NYHED: Der er kommet lidt lysere udsigter for både Enhedslistens, De Konservatives og Socialdemokraternes folketingsmedlemmer i april måned.

Nogle af de folketingspartier, der har været hårdest ramt af de seneste måneders vælgervandringer, er stille og roligt på vej opad igen.

Professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose for april måned giver således et lille, men særdeles tiltrængt løft til både de socialdemokratiske, de konservative og Enhedslistens folketingsmedlemmer og -kandidater, der har fået et lidt mere lysegrønt håb om genvalg til Folketinget.

Kun fem socialdemokrater kan således se frem til politisk arbejdsløshed i denne måned mod seks i sidste måned, De Konservative får hele to nye ansigter i Folketinget, og Enhedslisten er tilbage på valgets fire mandater.

Herunder følger en gennemgang af ændringerne i partiernes tilslutning i de forskellige storkredse i forhold til den geografiske fordeling i marts 2008 og ved valget i november 2007. Prognosen er beregnet ud fra professor Risbjergs statistisk funderede gennemsnit af troværdige meningsmålinger i april måned.

Dernæst sættes der ansigter og navne på ændringerne. Disse navnevurderinger er ikke en del af professor Risbjergs prognose, men er en vurdering foretaget af Altingets redaktion. De er i hovedtræk baseret på fordelingen af stemmer ved folketingsvalget i november 2007.

Login