Haarder inddrog ikke borgmestre

Torsdag i næste uge præsenterer integrationsminister Bertel Haarder (V) regeringens forslag til stramninger og ændringer på udlændinge- og integrationsområdet. Det sker kl. 13 ved et pressemøde. Blot to timer forinden - kl. 11 - præsenterer han udspillet for i alt 21 inviterede borgmestre fra en række udvalgte kommuner med mange indvandrere.

Og det betyder i praksis, at regeringen ikke har tænkt sig at lytte til erfaringer fra kommunerne, før den nye politik på udlændingeområdet fremlægges, siger formanden for kommunerne, Odense-borgmesteren Anker Boye (S):

- Regeringen har åbenbart ikke noget ønske om at lytte til os. Haarder har tilrettelagt politikken på forhånd. Det er bare en forhåndsorientering til os om, hvad de vil. Det er da altid godt at blive informeret, men det havde været bedre, om regeringen havde talt med Kommunernes Landsforening, inden den tilrettelagde sin politik. De kunne jo have trukket på kommunernes erfaringer og synspunkter. Men det ønsker regeringen altså ikke på trods af, at Venstre bebudede at ville gøre netop det under valgkampen, siger Anker Boye.

Login