Forskere: Mette Frederiksen er ikke alene om at moralisere

Mette Frederiksen er langt fra den eneste, der løfter pegefingeren overfor danskerne. Forskningen viser, at den moralske retorik i politik har været voksende, skriver Kristina Bakkær Simonsen & Tobias Widmann. 

For tiden diskuteres det, om statsminister Mette Frederiksen moraliserer, og – hvis hun gør – om moraliseringen er på sin plads eller for meget.

For eksempel skriver professor Christian F. Rostbøll i Altinget, at statsministerens udtalelser om arbejdspligt og forældreadfærd på Aula ”opdeler befolkningen i moralsk gode og moralsk dårlige danskere”, mens professor Peter Nedergaard i Information mener, at ”den nye moralisme klæder dansk politik”.

Fagforeningsledere kritiserer Mette Frederiksen for ”at løfte pegefingeren og moralisere”, fordi de oplever, at retorikken har den modsatte effekt på arbejdsmoralen end den ønskede, og Amalie Lyhne stemmer i i Berlingske, når hun mener, at ”moral-Mette har forregnet sig: Vælgerne gider ikke at blive belært om deres arbejdstid”.{{quote:143712:R}}

Login