Foghs pensionsplan er uambitiøs

Statsministerens plan om at belønne pensionister der vælger at fratræde arbejdsmarkedet efter de er fyldt 65 virker ikke. De fleste danskere har nemlig allerede trukket sig tilbage, når de fylder 65.

Statsminister Anders Fogh Rasmussens kongstanke tager ikke højde for, at langt de fleste danskere for længst har trukket sig tilbage, når de bliver 65. Det påpeger Svend Askær, der er formand for Ledernes Hovedorganisation, som organiserer godt 84.000 medlemmer i lederjob.

»Når folk når folkepensionsalderen, så har 80 pct. allerede forladt arbejdsmarkedet. Derfor er det alt for sent at sætte ind. Når du er 62, så er det dybest sidste chance for at gå på efterløn og få andel i de velfærdsgoder, du har betalt til. Derfor vælger mange, at gå af, og ingen vil jo drømme om at gå tilbage på arbejdsmarkedet, når de så bliver 65. Det er illusorisk,« siger Svend Askær.

En undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation tidligere på året viste, at 30.000 ville vælge at udskyde efterlønnen. Men det advarer den radikale leder, Marianne Jelved, imod. Hun vil ikke justere efterlønnen, men afskaffe den på længere sigt.

Login