EU-samarbejde afkorter ventelister

EU-planerne tager udgangspunkt i, hvordan man kan gøde jorden for en behandlingsgaranti for sjældne sygdomme, uden det kommer til at koste en bondegård for de europæiske lande.<å> Det kræver samarbejde og højt specialiserede centre for små patientgrupper, som de europæiske landes patienter kan henvises til, skriver sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i et svar til Folketingets Sundhedsudvalg. Det oplyser Ugebrevet SundhedsTinget fra Altinget.dk.

Nordisk Råd foreslog på et møde sidste år, at de nordiske lande analyserer de nordiske behandlingssystemer og kigger på muligheden for at indrette samnordiske centre for specialsygdomsbehandling for små diagnosegrupper. Dette vil blive taget med i de fremtidige overvejelser.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tilføjer: "Mulighederne for et øget samarbejde om nedbringelse af ventelister og om højt specialiserede centre for små patientgrupper indgår i overvejelserne på bredere europæisk plan mellem EU-landene og Kommissionen om patienters mobilitet i Europa."

Login