Erasmus bør åbnes for tredjelande

EUs uddannelsesprogram bør udvides til tredjelande, fremgik det af debat i EU-Parlamentet. Kommissionen vil indføre en "EU Masters Degree".

Programmet skulle ifølge ordføreren, den franske konservative Marielle de Sarnez hedde ’Erasmus World’, men debatten afslørede hurtigt, at det akademiske og det kulturelle samspil bedst blev honoreret ved at være konsekvent og blive i det latinske, derfor ’Erasmus Mundus’.

Programmet, der skal dække perioden 2004-2008, skal ifølge EU-Kommissionen kunne gennemføres for 200 millioner Euro, men ordføreren forslog dette beløb forhøjet med 50% til 300 Euro, for det gjaldt om se dette program som et parallelt forløb til EU-ambitionen om 2010 at være verdens økonomisk stærkeste område. Så ville de 200 millioner ikke slå til.

Dertil behøves hjerner, og disse kunne ifølge flere talere bedst tiltrækkes og fastholdes, hvis der var afsat de fornødne midler til formålet, der skal kunne dække stipendiater og støtte partnerskaber mellem europæiske universiteter og højere uddannelsesinstitutioner i tredjelande.

Login