Døende skal have lindrende behandling

Det er langt fra alle amter, der i dag tilbyder borgerne en valgmulighed mellem ophold på hospicer eller palliativ behandling i hjemmet. Mange steder er ingen af delene en mulighed.

I sit svar til Line Barfod skriver sundhedsministeren: "Det er regeringens klare opfattelse, at de døende skal have denne valgmulighed, som forudsætter, at de kan få tilbud om en kvalificeret pleje og lindring i den sidste tid af hjemmeplejen og den praktiserende læge med bistand fra palliativ ekspertise, når det er nødvendigt."

Lars Løkke Rasmussen vil dog ikke på stående fod love, at han strikker endnu en Løkke-pose sammen, skriver Ugebrevet SundhedsTinget leveret af Altinget.dk. Det skyldes, at Amtsrådsforeningen i sidste uge iværksatte en opfølgende statusundersøgelse af, hvor langt amterne er kommet med udbygningen af det palliative område. "Først når denne foreligger, vil regeringen tage stilling til behovet for en yderligere styrkelse af indsatsen for at forbedre tilbuddene til døende, herunder i form at palliative teams."

Login