DF vil være mere synlig

Dansk Folkeparti taber stemmer i meningsmålingerne. Tilbagegangen skal stoppes ved en hårdere og mere synlig linje. Det vurderer Kristian Thulesen Dahl.

»Vi skal udvikle os i forhold til rollen som støtteparti for regeringen. I vores iver efter at indgå aftaler har vi tit glemt at fortælle omverdenen, hvad vi gør,« siger en selvkritisk DF-gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

»Vi skal være mere opmærksomme på, at en dag for en politiker har to sider: Den ene er at få gennemført mest muligt af sin politik – den anden er at fortælle vælgerne, hvad man gør. Inden valget i 2001 var vi hundrede procent i opposition, men er nu med til at præge lovgivningen. Og det er en læreproces for os.«

Samtidig har kredsen omkring Pia Kjærsgaard blikket stift rettet mod muligheden for »alternative flertal« med Socialdemokraterne og SF. Kontakten til socialdemokraterne er bedre end før, og alene truslen om alternative flertal vil øge den offentlige interesse omkring regeringens uforudsigelige støtteparti. S og DF kan blandt andet finde hinanden på områder som sunde fødevarer, sundhed og bedre forhold for socialt svage ældre, vurderer DF.

Login