Det at være muslim

null

Tro er handling
I Koranen er der nogle forskellige leveregler. Der står blandt andet, at mænd og kvinder er lige, og at man ikke må spise svinekød eller drikke vin. Nogle vers i Koranen bliver tolket til, at kvinder skal bære hovedtørklæde. Man bør som muslim bede til Allah fem gange i døgnet. Man bør også give en del af sin løn til de fattige.
En måned om året faster muslimerne; dvs. at de ikke må spise før solen er gået ned – den måned kaldes Ramadan. Muslimer bør også mindst én gang i livet rejse til Mekka eller Medina i Saudi-Arabien, hvis de har mulighed for det. Da muslimerne mener, at reglerne i Koranen er hellige, bliver de i nogle lande brugt som grundlag for landets love.
Man kan blive muslim ved at bede en kort bøn tre gange i træk.

Islam i Tyrkiet
Tyrkiet har en Vesteuropæisk inspireret grundlov – derfor har Koranen ikke direkte indflydelse på lovgivningen i Tyrkiet. Stat og religion er adskilte. Man sér Koranen ud fra den tid, den er skrevet i. I Tyrkiet er det op til den enkelte, hvordan han dyrker islam i sin hverdag. Det er et personligt valg for kvinder i Tyrkiet, om de vil bære hovedtørklæde. Det er dog forbudt for kvinder at bære hovedtørklæde i offentlige bygninger i Tyrkiet fordi den tyrkiske regering sér det som en politisk provokation.

(Kilder: Politikens håndbog i verdens religioner, Politikens Forlag 2000., Religionsguiden, 'Muslim', Reitzels forlag, 2002 )

Login