Den slidstærke jurist forlader politik

PORTRÆT: Efter 20 år siger Pia Gjellerup farvel til Christiansborg. To år med mindre tunge ordførerskaber har givet næring til beslutningen.

I 20 år har hun været en del af Socialdemokratiets rygrad på Christiansborg. Pia Gjellerup var og er den beskedne - men arbejdsomme - jurist, der under tiden går under tilnavnet 'den grå eminence'. Et tilnavn hun har erhvervet, fordi hun sjældent vælter sig i mediernes rampelys, men derimod lægger kræfterne i maskinen.

Efter at have repræsenteret Socialdemokratiet i en ubrudt periode fra 1987 siger Pia Gjellerup på toårsdagen for folketingsvalget i 2005 endegyldigt farvel til folketingsarbejdet. Fremover skal hun lede Danmarks Jurist- og Økonomforbunds politiske afdeling.

"Hun er en utrolig stor kapacitet i handlekraft, i ledelse og var det som minister for Socialdemokratiet. Hendes afgang vil efterlade et hul af betydelig størrelse i konkrete kundskaber, og man kan meget let have den oplevelse, at der skal mere end en til at løfte opgaven efter hende," siger Gjellerups nærmeste partifælle Mogens Lykketoft.

Login