COSAC styrker kontakt til parlamenterne

Nyt COSAC-sekretariat med dansker i spidsen skal styrke samarbejdet mellem de nationale parlamenter og Europa-Parlamentet. Både Folketingets formand Christian Mejdahl (V) og formanden for det danske Europaudvalg, Claus Larsen-Jensen (S) støtter udviklingen, men erkender, at projektet er sårbart.

Folketingets Europaudvalg har indstillet Folketingets faste mand i Bruxelles, Morten Knudsen til at lede sekretariatet. Men som ethvert nyfødt projekt er det sårbart. Det erkender både formanden for Folketinget og formanden for det danske Europaudvalg.

Mådeholden dansk glæde
Formand for Folketinget Christian Mejdahl (V) er glad for udviklingen, men understreger at ”Rom ikke blev bygget på en dag, og at der stadig bygges”:

”Det er vigtigt, at de nationale parlamenter kommer tættere på hinanden, og at dette tillige omfatter et samarbejde med Europa-Parlamentet. Det er også vejen at gå i forhold til at imødegå befolkningernes udbredte skepsis over for EU. COSAC-samarbejdet er et udmærket sted at starte. Hvad angår inddragelsen af medlemslandenes faglige udvalg, så må det være næste skridt på vejen. I første omgang må vi koncentrere os om det her”, siger Christian Mejdahl til Altinget.dk.

Login