Corydon den mest populære S-minister

MÅLING: For bare et halvt år siden var han et totalt ukendt ansigt. I dag er Bjarne Corydon (S) ikke bare blevet finansminister. Han er også den mest populære S-minister i regeringen, viser ny meningsmåling.

Der viser en ny meningsmåling, som A&B Analyse har lavet for Altinget.dk. De Radikales leder Margrethe Vestager får det højeste karaktergennemsnit af vælgerne for sin indsats. Men 38-årige Bjarne Corydon er ganske overraskende nummer to på listen og dermed den mest populære S-minister. (Se hele listen i bunden af denne artikel.)

Corydon er ellers blot en novice som politiker. Han blev først opstillet som folketingskandidat to uger før, valget blev udskrevet i slutningen af august. Tidligere har Corydon befundet sig helt uden for offentlighedens søgelys. Fra 2005 og frem til valget stod han i spidsen for Socialdemokraternes analyseafdeling på Christiansborg som en grå talmand.

Og en grå talmand er han sådan set stadig. Men det bemærkelsesværdige er, at vælgerne har taget ham til sig i en grad, som yderst sjældent tilkommer en finansminister, hvis job netop er at sidde tungt på pengekassen og sige nej til alle fromme ønsker. Og i den slags ministermålinger plejer den til enhver tid siddende finansmister i bedste fald at klare sig halvsløjt. Men ikke Corydon.

Login