Blå vælgere er mest tilfredse

MENINGSMÅLING: Vælgere fra DF og LA er mest tilfredse med det parti, de planlægger at stemme på, mens konservative vælgere er mest utilfredse. Samlet set scorer de blå partier bedst, men der er også relativ stor tilfredshed hos S-vælgerne.

De vælgere, der forventer at stemme DF næste gang, har den største grad af tilfredshed med deres parti. Derimod ser det mindre prangende ud for Konservative, hvis vælgere ikke er overvældende begejstret for det parti, de planlægger at stemme på. Det fremgår af en ny meningsmåling foretaget for Altinget.dk.

Målingen er foretaget af A&B Analyse, og svarpersonerne har på en skala fra 1-10 markeret, hvor tilfredse de er med det parti, de forventer at stemme på ved næste folketingsvalg. 10 er bedst.

Her ligger Dansk Folkeparti suverænt i spidsen med et gennemsnit på 7,55. 87 procent af DF-vælgerne giver partiet karakterer fra 6 og op. Det giver alt andet lige DF-formand Kristian Thulesen Dahl gode chancer for at fastholde en fremgang på valgdagen.

Liberal Alliance lander på en andenplads med 7,0. Partiet har siden valget ligget stabilt omkring valgresultatet på 5 procent, og noget tyder på, at LA er ved at opbygge en trofast skare af kernevælgere. Det skal dog understreges, at når det gælder partier som LA, SF, Konservative og Radikale er målingen behæftet med en usikkerhed på grund af de små tal.

Login