Berlusconi mødes med skepsis

Italien overtog formandskabet for EU i dag, men ministerpræsidenten Silvio Berlusconi mødes med skepsis, ligesom der ventes demonstrationer, når han fremlægger sit program for Europa-Parlamentet.

Men formanden for De Grønne, den franske Daniel Cohn-Bendit, mente ved et pressemøde i dag ikke, at det ville komme så vidt. Han udelukkede dog ikke ’en eller anden form for markering’, og det ventes at ske i form af skilte, der henviser til den immunitet, som Berlusconi har udvirket for sin egen person for at kunne undgå retsforfølgelse i en række anklager om korruption.

Formanden for EU-Kommissionen, italieren Romano Prodi, blev på et pressemøde spurgt, om han med sit årelange kendskab til Berlusconi kunne give et bud på, hvordan den italienske ministerpræsident ville gebærde sig som EU-formand.

Mens den tilstedeværende græske ministerpræsident – og afgående EU-formand, Costas Simitis, Europa-Parlamentets formand, den irske liberale Pat Cox, og det samlede pressekorps havde svært ved at holde masken, svarede Prodi:

Login