Arbejdere og studerende er blevet blå

DOKUMENTATION: Se professor Risbjergs opgørelse over partiernes sociale profiler fra valget i 2011 og frem til sommerferien her. Opgørelsen er lavet på baggrund af mere end 45.000 Gallup-interviews i perioden.

Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor i statskundskab, Altinget.dks valgekspert

De politiske partier i Danmark ændrer kun sjældent deres sociale profiler, hvilket betyder, at partierne har tilbøjeligehed til at gå lige meget frem eller tilbage inden for de forskellige stillingsgrupper, når de ændrer deres styrke. Analyser for Altinget.dk viser imidlertid nogle interessante ændringer i partiernes sociale profiler siden valget i september 2011. Det er især arbejdere og studerende, der har ændret deres sociale profiler fra mest at støtte rød blok ved valget til nu overvejende at støtte blå blok.

Altinget.dk har fået adgang til mere end 45.000 Gallup-interviews gennemført siden valget i september 2011 med oplysninger om stilling og partivalg, hvis der var valg. Disse data er blevet vejet, så de summer op til Altinget.dks gennemsnit af meningsmålinger opgjort for hvert kvartal siden valget. Tabel 1 viser valgresultatet samt Altinget.dks gennemsnit for de tre kvartaler.

Tabel 1 Altinget.dks gennemsnit siden valget

Login