Alternativets alliance med kapitalismen skal sikre arbejderen i det 21. århundrede

REPORTAGE: Et politisk seminar om borgerløn dominerede dagsordenen på Alternativets landsmøde i Odense. Ambitionen er i alliance med højrefløjens kapitalisme at skaffe arbejderne et værn mod højteknologisk massearbejdsløshed.

Banaliteten i at beskrive Alternativet som et atypisk politisk parti synes efterhånden på niveau med at forklare amerikanernes forkærlighed for barbeque eller afdække den norske folkesjæls fascination af skisport.

Og det handler om ikke kun håndskrevne kærlighedserklæringer til partisoldaterne på toiletterne og grånende mænd i sweatshirts, som erklærer sig parate til at “unfuck the system”. Nuttede juiceflasker konstitueret af ren frugtsaft og fårekyllinger. Mindfulness i stedet for morgensang. Frigjorte kvinder med klæderne flettet ind i håret.

Tid til andre ting
Alternativets landsmøder, som det kunne opleves i forgangne weekend på havnen i Odense, adskiller sig på mange fronter fra skabelonen. Her er ingen bastante udmeldinger, politiske svinere eller overrumplende “hilsner” fra den anden ende af det politiske spektrum.

Login