Barfoed bliver også partiformand

Brian Mikkelsen har sikret sin position i partiet, men modsat tidligere forlydender har Mikkelsen sagt nej til at blive partiformand. Men Brian Mikkelsen har sikret sin egen og sine støtters position.

Justitsminister Lars Barfoed står til at blive såvel politisk leder som partiformand, efter økonomiminister Brian Mikkelsen har sagt nej til at blive partiformand.

Tidligere på dagen forlød det ellers, at Brian Mikkelsen, som led i en magtdeling med Lars Barfoed, var i spil som partiformand, når Barfoed blev politisk leder. Men Mikkelsen kandiderer alligevel ikke som partiformand, ligesom han sent torsdag aften opgav at kandidere til den absolutte toppost som politisk leder. Det er partiets landsråd, der vælger partiformanden, men Barfoeds valg til også denne post kan nu blive en ren formalitet

Lars Barfoed tilbød ganske vist Brian Mikkelsen posten som partiformand, men Mikkelsen valgte at takke nej, fordi erfaringer med tidligere konservative magtdelinger har været meget ringe. 

Stort mindretal
Derimod opnåede Brian Mikkelsen med sit kandidatur til den politiske lederpost at vise, at han har næsten halvdelen af folketingsgruppen bag sig. Otte af sytten foretrak således Brian Mikkelsen som ny leder.

Login