Her er Liberal Alliances nye folketingsgruppe

FOLKETINGSVALG: Liberal Alliance har netop sat navne på partiets spidskandidater i storkredsene. Se her, hvem af dem der bliver valgt.

Liberal Alliance har i løbet af det sidste halve år brudt forbandelsen fra Ny Alliances dage og står nu til med stor sikkerhed til at komme i Folketinget ved næste valg.

Partiet er i færd med at gøre sig klar til valget og har netop offentliggjort navnene på de kandidater, der vil blive opstillet som spidskandidater i de forskellige storkredse.

Professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har for Altinget.dk udarbejdet en "hitliste" over Liberal Alliances mandater, der viser, i hvilken rækkefølge og i hvilke storkredse de falder. Både for de 7 mandater, partiet står til i det seneste kvalitetsvejede gennemsnit af de troværdige meningsmålinger, og i det tilfælde, hvor partiet går yderligere frem.

Hitlisten viser bl.a., at partileder Anders Samuelsen, der er spidskandidat i Nordsjællands Storkreds, først vil få partiets femte mandat og altså ikke komme i Folketinget, hvis partiet kun får valgt 4 medlemmer.

Partiformand Leif Mikkelsen opstiller i Vestjylland, hvor partiet skal have 11 mandater på landsplan for at blive repræsenteret. Han kommer altså med stor sandsynlighed ikke i Folketinget.

1. mandat til Liberal Alliance (Sjællands Storkreds, 1. mandat)

Login