Lenes mest standhaftige væbner

PORTRÆT: Henriette Kjær (K) har stået urokkeligt fast ved siden af sin partiformand i de sidste måneders konservative stormvejr. Den stædige kvinde prises blandt kolleger for sin gennemslagskraft i medierne, men kritiseres også for ikke at tænke langsigtet og sikre sit partis overlevelse på lang sigt.

Der har været tidspunkter i de seneste måneder, hvor hendes forsvar for den konservative partiformand er blevet så indædt og virkelighedsfornægtende, at der er blevet grinet af hende. I medierne har hun fået tilnavnet "Komiske Ali" med henvisning til Saddam Husseins informationsminister.

Men den konservative politiske ordfører og gruppeformand Henriette Kjær har ikke desto mindre stået tilsyneladende urokkeligt fast i midten af en af de værste kriser for De Konservative i mere end 10 år - med meningsmålinger i frit fald, mediestorm på den konservative leder og et måske ulmende oprør i det konservative bagland. Indtil videre uden bemærkelsesværdige fodfejl, og indtil videre uden at knivene er blevet trukket frem fra ærmerne i den konservative folketingsgruppe. En bedrift fra den kronisk undertippede Henriette Kjær, der er kommet bag på mange politiske iagttagere.

Men hvilken slags politiker er den som oftest smilende, 44-årige kvinde fra Århus egentlig?

Login