Nyt parti spås chance for afgørende plads i Folketinget

CHANCE FOR VALG: Det kan blive proteststemmer fra yderområderne, der afgør, hvem der bliver Danmarks næste statsminister, vurderer eksperter.

Stor succes ved regionsrådsvalget samt massiv lokal opbakning har fået folkene bag Fælleslisten Vest i Region Midtjylland til at gå efter repræsentation i Folketinget.

Lukningen af en række sygehuse rundtom i landet har givet anledning til at mobilisere den generelle utilfredshed med dét, som mange kalder en geografisk skævvridning af Danmark, hvor den store taber bliver yderområderne. Flere eksperter fastslår i dag over for Altinget.dk, at Fælleslisten har langt bedre chancer for at opnå mandater end Fokus og Liberal Alliance.

Nye partier har det svært
De sidste par år har budt på flere nye partikonstruktioner. Først med Ny Alliance, senere kom Borgerligt Centrum, og senest har partiet Fokus meldt sig på banen, og som Altinget | Christiansborg tidligere har påpeget, så har nye partier det ofte svært.

Men lektor Johannes Andersen fra Aalborg Universitet, der har forsket i vælgerstrømninger ved adskillige folketingsvalg, mener, at folk på Christiansborg gør klogt i at tage de vrede vestjyder alvorligt:

Login