De bliver valgt ved folketingsvalg nu

FOLKETINGSVALG: Regeringens nye ministre står godt til at opnå ny- og genvalg til Folketinget, viser Altingets analyse af alle Folketingets mandater.

Den omfattende ministerrokade forrige uge betød, at fem siddende folketingsmedlemmer og to uden parlamentarisk erfaring nu er at tælle blandt regeringens ministre.

Alle seks af de nye ministre, der allerede er opstillet til næste folketingsvalg, ser ud til at kunne opnå valg. Det viser Altinget.dks analyse af den seneste geografiske mandatprognose fra professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen ved Aarhus Universitet.

Således har den nye socialminister Benedikte Kiær (K), der ikke sidder i Folketinget endnu, længe stået til valg for Konservative i Nordsjællands Storkreds. Derudover synes genvalgene sikre for udviklingsminister Søren Pind (V) i Københavns Storkreds, fødevareminister Henrik Høegh (V) i Sjællands Storkreds, transportminister Hans Chr. Schmidt (V) i Sydjyllands Storkreds og undervisningsminister Tina Nedergaard (V) i Nordjyllands Storkreds. 

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) stiller op i Københavns Omegns Storkreds, hvor hun skal kæmpe med indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V), miljøminister Karen Ellemann (V) og MF Eyvind Vesselbo (V) om de kun tre Venstre-mandater. Indtil ministerudnævnelsen har hun været svag favorit til det tredje mandat efter Haarder og Ellemann, men foran Vesselbo - men med ministerposten i ryggen må Vesselbos chancer for at genvinde sin taburet anses for at være blevet væsentligt mindre. Det er oven i købet en mulighed, at Bech stryger forbi Karen Ellemann, der indtil videre ikke har været nogen stor succes i ministerkontorerne.

Den ny videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) er endnu ikke opstillet til Folketinget. Hun har senest arbejdet på Danfoss i Sydjyllands Storkreds, hvor partiet imidlertid allerede har opstillet skatte- og finansordfører Mike Legarth og den tidligere kulturminister Carina Christensen.

Login