Pernille Frahm mister sit mandat i prognose

FOLKETINGSVALG: SF er på vej tilbage i meningsmålingerne, og det går nu ud over det mangeårige folketingsmedlem Pernille Frahm, viser prognose. Se aktuelt bud på alle Folketingets mandater efter valget.

Meningsmålingerne spår sejr til venstrefløjen og en ny regering efter næste valg.

Den største del af fremgangen skyldes fortsat SF - men efterhånden, som tiden går, tyder tendensen på en vigende tilslutning til SF og en øget tilslutning til Socialdemokraterne.

Det begynder også at kunne mærkes for SF's folketingskandidater rundt om i landet. Ifølge valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsens seneste geografiske snit af troværdige meningsmålinger i oktober måned må SF således indkassere tilbagegang i både Københavns Omegns Storkreds og i Sjællands Storkreds i forhold til måneden før.

I Københavns Omegns Storkreds betyder det, at partiet nu kun står til to mandater - og dermed står det mangeårige folketingsmedlem Pernille Frahm til at ryge ud ved næste valg. Hun flyttede tidligere i år sit folketingskandidatur fra Østjyllands Storkreds til Københavns Omegn, men fik dog kun en tredjeplads på partilisten efter Holger K. Nielsen og Bilal Ineksi.

Pernille Frahm har siddet i Folketinget 1990-1994, 1998-1999 og igen siden 2007. 1999-2004 var hun medlem af Europa-Parlamentet for SF.

Login