Fødevarestyrelsen kæmper med højt sygefravær

ARBEJDSMILJØ: Fødevarestyrelsen har et af de højeste sygefravær i staten. Oppositionen mener, at det er udtryk for dårligt arbejdsmiljø og kræver handling fra ministeren.

Samtidig med, at Fødevarestyrelsen kritiseres kraftigt for effektiviteten af kødkontrollen, fokuserer oppositionen nu på, at Fødevarestyrelsen har et af de højeste sygefravær i staten.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) skrev den 4. maj i en besvarelse til Fødevareudvalget, at det gennemsnitlige sygefravær i Fødevarestyrelsen er 11,9 dage pr. medarbejder om året, når man medregner langtidsfravær.

Det er langt over de 8,6 dage, der ifølge Personalestyrelsen er gennemsnittet i staten.

Dårligt arbejdsmiljø
Oppositionen finder det høje sygefravær meget bekymrende og mener, at der er tale om dårlig ledelse i Fødevarestyrelsen.

"Der er ingen grund til at tro, at der er andre forklaringer, end at arbejdsmiljøet simpelthen er dårligere i Fødevarestyrelsen, end det er andre steder i staten," siger fødevareordfører Per Clausen (EL).

Han bakkes op af Socialdemokraternes ordfører, Bjarne Laustsen, der mener, at den er helt gal med ledelsen og arbejdsmiljøet i styrelsen.

Login