Præsidiet skal kulegrave god parlamentarisk skik

NYHED: Europarådet anbefaler regler for god parlamentarisk skik, der vil føre til dramatiske ændringer i Folketingets arbejde, hvis de gennemføres.

Selvom Venstres medlem af Europarådet selv har stemt for en resolution, der fastsætter god parlamentarisk skik i medlemslandene, er det langt fra sikkert, at han vil støtte gennemførelsen af resolutionen i Danmark.

Det er situationen, før Folketingets prædium onsdag skal tage stilling til resolutionen fra Europarådet, der ikke er bindende, men som vil ændre dramatisk på Folketingets arbejde, hvis den gennemføres.

Danmark som demokratisk forgangsland
Det vil blandt andet betyde, at formænd for stående udvalg skal fordeles efter forholdstal, på samme måde som man gør ved nedsættelse af udvalg. I dag fordeles formandsposterne efter en politisk aftale mellem valgforbundene, hvilket betyder, at 19 ud af 26 formandsposter er besat af VKO.

Samtidig skal en fjerdedel af Folketingets medlemmer kunne kræve høringer og kommissionsundersøgelser. I dag kræver det et flertal. Mogens Jensen mener, at der er flertal for resolutionen, og ønsker derfor, at Danmark lever op til kravene:

Login