SF banker S over hele landet

NYHED: SF går frem i alle storkredse på nær Bornholm i marts måned – og sender yderligere seks socialdemokrater ud af Folketinget. Se hvem der er inde, og hvem der er ude.

SF's bemærkelsesværdige fremgang i meningsmålingerne slår nu fuldt igennem over hele landet.

Professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose over mandatfordelingen i marts måned viser således, at SF går frem i alle storkredse på nær Bornholm, mens Socialdemokraterne mister mandater i seks ud af de 10 kredse.

Altinget.dk har set på tallene og forudser, at i alt 18 siddende folketingsmedlemmer ville miste taburetten, hvis der var valg i dag, mens 18 andre og nye kandidater ville træde indenfor på Christiansborg i stedet.

Herunder følger en gennemgang af ændringerne i partiernes tilslutning i de forskellige storkredse i forhold til den geografiske fordeling i februar 2008 og ved valget i november 2007. Prognosen er beregnet ud fra professor Risbjergs statistisk funderede gennemsnit af troværdige meningsmålinger i marts måned.

Dernæst  sættes der ansigter og navne på ændringerne. Disse navnevurderinger er ikke en del af professor Risbjergs prognose, men er en vurdering foretaget af Altingets redaktion. De er i hovedtræk baseret på fordelingen af stemmer ved folketingsvalget i november 2007.

Login