Her er DF’s nye folketingsgruppe

NYHED: Svag tilbagegang gør flere af Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer usikre på genvalg.

Dansk Folkeparti kan miste pladsen som Danmarks tredjestørste parti ved valget 13. november.

En svag tilbagegang i meningsmålingerne samt stor fremgang til SF gør nemlig, at det kan blive folkesocialisterne, der indtager den plads, DF har ligget på i de sidste seks år.

Dansk Folkeparti står i de seneste kvalitetsvejede gennemsnit af meningsmålingerne fra professor Søren Risbjerg Thomsen til 11,5 pct. af stemmerne svarende til 21 mandater. Det er en tilbagegang på 1,8 pct i forhold til valget i 2005, og Dansk Folkeparti ser derfor ud til at miste 3 mandater.

Altinget.dk sætter i dag navne og ansigter på de kandidater fra Dansk Folkepartis gruppe, der kan forvente at blive genvalgt, og dem, der må tage en enkeltbillet hjem uden valg.

Navnevurderingerne bygger på Søren Risbjerg Thomsens statistisk funderede, geografiske mandatprognose og er alene udtryk for redaktionens samlede vurdering. Den bygger på centrale og lokale partikilder, mediekilder og Altinget.dk's eget indtryk af kandidaterne og deres valgkredse.

Dansk Folkeparti får ifølge prognosen valgt to kandidater i Københavns Storkreds, to i Københavns Omegns Storkreds, to i Nordsjællands Storskreds, fire i Sjællands Storkreds, to i Fyns Storkreds, tre i Sydjyllands Storkreds, to i Østjyllands Storkreds, to i Vestjyllands Storkreds og to i Nordjyllands Storkreds. I alt 21 mandater.

De bliver valgt:

Københavns Storkreds:
Dansk Folkeparti får i Københavns Storkreds valgt to mandater. Første mandat giver med stor sandsynlighed genvalg til partiets retsordfører Peter Skaarup. Skaarup tilhører den absolutte top i Dansk Folkeparti sammen med Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl, som han har arbejdet sammen med helt siden Fremskridtspartiets dage. Peter Skaarup var således sekretariatschef for Fremskridtspartiet fra 1990 til 1995, men brød sammen med Pia Kjærsgaard ud af partiet og dannede Dansk Folkeparti i 1995, som han var sekretariatschef for mellem 1995 og 1998. I 1998 kom Peter Skaarup i Folketinget, og ved valget i 2005 fik han 5.591 personlige stemmer i Østre Storkreds. Peter Skaarup er generelt populær blandt DF-vælgerne, og han har desuden et godt fundament lige præcis i København, hvor han fra 1998 til 2004 sad i Københavns Borgerrepræsentation. Peter Skaarup er uddannet fra Aarhus Universitet og er blevet 43 år gammel.

Andet mandat i Københavns Storkreds er mindre sikkert - men størst chancer har dog Dansk Folkepartis unge uddannelsesordfører Martin Henriksen. Han blev valgt til Folketinget første gang ved valget i 2005 med 1.112 personlige stemmer og slog blandt andre Carl Christian Ebbesen, som ellers er både særdeles dygtig og velkendt i partiet. Siden har Martin Henriksen markeret sig som Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, hvor han bl.a. fik ørerne i maskinen for at have udtalt, at seksualundervisningen i skolerne også skulle handle om "afholdenhed, loyalitet og troskab". Martin Henriksen kendes som en af Dansk Folkepartis "strammere" på f.eks. udlændingeområdet. Han har tidligere arbejdet som både postbud, chauffør og pædagogmedhjælper og er 27 år gammel.

Login