Ugens målinger: Danskerne elsker monarkiet

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om Venstres hovedstadsvælgere, udenlandske studerende og Kongehuset.

Venstre har mistet 42 procent af hovedstadsvælgerne siden 2011
Midt i februar måned opfordrede den liberale blogger Jarl Cordua til oprør mod den populistiske sognerådspolitik, som Venstre efter hans mening har ført i de senere år på bekostning af hovedstadens vælgere. Regeringens udflytningsplaner var angiveligt den dråbe, som fik bægeret til at flyde over for Cordua, der i mange år har været erklæret Venstre-medlem og -støtte.

Og Venstre har da også nydt en faldende opbakning i særligt hovedstadsområdet, hvilket senest eksemplificeredes ved kommunalvalget i november. Partiet opnåede med 23,1 procent det dårligste valg på landsplan siden 1989, men i Københavns Kommune var stemmeandelen helt nede på 7,8 procent. 

Ifølge en ny analyse foretaget af Politiken i samarbejde med Megafon har hovedstadsvælgerne vendt Venstre ryggen over de senere år. Et gennemsnit af de seneste syv måneders Megafon-målinger viser en opbakning til partiet på 12,9 procent i Region Hovedstaden. Ved folketingsvalget i 2011 opnåede Venstre 22,1 procent. Knap 42 pct. af Venstres hovedstadsvælgere har dermed ifølge Megafon søgt nye græsgange siden 2011.

Login