Liberal Alliance genvinder terræn

FOLKETINGSVALG: Nye og ukendte Liberal Alliance-kandidater står til valg til Folketinget, efter at partiet har genvundet tabt terræn i meningsmålingerne. Se komplet gennemgang af det nye folketing.

Efter en mindre nedtur i meningsmålingerne er Liberal Alliance lige så stille på vej opad igen.

Det kan mærkes rundt om i de 10 forskellige storkredse, hvor flere og flere af partiets kandidater nu kan se frem til valg.

Det viser en ny geografisk prognose over folketingsmandaternes fordeling, som valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen har udført til Altinget.dk på baggrund af meningsmålingerne i marts måned.

Prognosen viser, at Liberal Alliance siden januar har vundet tre yderligere mandater - et ekstra i Sjællands Storkreds, et ekstra i Sydjyllands Storkreds og det første i Vestjyllands Storkreds.

Leif Mikkelsen kommer ind
Mandatet i Vestjylland betyder, at partiets landsformand Leif Mikkelsen nu for første gang i længere tid står til at få sin egen plads i Folketinget. Hvem der får de ekstra mandater i Sjælland og Sydjylland er mere usikkert, men i spil er tidligere Venstre-folk som Andreas Hastrup og Kisser Franciska Lehnert og den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom Emil Lykke Jensen.

Derudover synes pladserne for Liberal Alliances spidskandidater efterhånden mere og mere sikre - således spår Altinget.dks analyse af professor Risbjergs prognose nyvalg til både Joachim B. Olsen, Merete Riisager, Mette Bock, Ole Birk Olesen og Thyra Frank.

Mar 11

Login