De bliver valgt ved folketingsvalg nu

HVEM VÆLGES: Tætte opgør blandt de konservative kandidater ved et folketingsvalg nu, viser Altinget.dks prognose for alle mandater.

Der er udsigt til flere spændende kampe i Det Konservative Folkeparti ved næste folketingsvalg.

Selv om partiet i professor Søren Risbjerg Thomsens seneste vejede gennemsnit af alle troværdige meningsmålinger stadig kun står til de 18 mandater, de også fik ved folketingsvalget i 2007, har ændringerne i gruppen siden sidste valg allevel åbnet nye slagmarker.

Det viser Altinget.dks analyse af mandatfeltet på baggrund af professor Risbjergs seneste geografiske prognose for januar 2010.

I Københavns Omegns Storkreds ser kampen om at blive afløseren for fhv. klimaminister Connie Hedegaard således ud til at blive særligt spændende. Mandatet kan gå til både hendes umiddelbare afløser i Folketinget Henrik Rasmussen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation Rasmus Jarlov, der i øjeblikket er Charlotte Dyremoses barselsvikar i Folketinget, eller måske til medlem af byrådet i Taastrup Kurt Scheelsbeck. Derudover mangler der endnu at blive opstillet en ny kandidat i Hedegaards gamle Gentofte-kreds.

Opgøret kan også blive tæt i Fyns Storkreds. Her er fhv. økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen blevet afløst af Jørgen Lundsgaard. Han kan være heldig at få mandatet også efter et valg, men en anden mulighed er ordfører for De Konservative i Odense Byråd Mai Henriksen, der netop er blevet opstillet i Faaborg-kredsen, efter at MF Vivi Kier rykkede herfra til Odense.

I Nordsjællands Storkreds ser det ud til at været givet, at mandatet fra MF Pia Christmas-Møller, der blev løsgænger kort efter valget i 2007, vil gå til medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden Benedikte Kiær. 

Dernæst sættes der ansigter og navne på ændringerne. Disse navnevurderinger er ikke en del af professor Risbjergs prognose, men er en vurdering foretaget af Altingets redaktion.

Jan 10

Login