Arvefjender i valgforbund

KOMMUNALVALG: Selvom DF og Radikale står som hovedfjender på Christiansborg, er de to partier i valgforbund i såvel en kommune som en region.

De benytter ivrigt hinanden som fjendebilleder. Med stor succes. For radikale vælgere afskyr normalt Dansk Folkeparti i helt samme målestok, som DF-vælgere afskyr Radikale. Alligevel er de diametrale modsætninger på Christiansborg i valgforbund i både Tårnby Kommune og Region Syddanmark.

Her anlægger de lokale radikale således en ganske anderledes holdning til et samarbejde med DF end i hovedstadsområdet. I København har den radikale kandidat Manu Sareen ligefrem luftet muligheden for at gå sammen med de borgerlige i konstitueringen efter valget - såfremt det kan forhindre, at DF erobrer integrationsborgmesterposten.

Og på Frederiksberg fremhæver Radikale på deres hjemmeside, at det er lykkedes at skabe et borgerligt valgforbund - uden DF: "Værdipolitisk står B og DF meget langt fra hinanden, og det udelukker, at B ville indgå i et valgforbund med DF," skriver Radikale på Frederiksberg.

Login