Ny temadebat: Hvordan sikrer vi levedygtige landsbyer?

DEBAT: Regeringen har nedsat et kommissorium, der skal se nærmere på, hvordan Danmark får et land i bedre balance. Altinget tager debatten om, hvor der bør sættes ind for at sikre vækst i hele Danmark. Mød panelet her.

Af Henrik Axel Buchter
Fagdebatkoordinator

Der skal fokus på levedygtige landsbyer og hvordan udviklingen ændres, så der skabes vækst i hele landet, når regeringens landsbyudvalg inden udgangen af første kvartal 2018 skal komme med sine anbefalinger.

Altinget inviterer nogle af de parter, der ikke er en del af det 10 mand store udvalg, til at komme med deres input til, hvordan de danske landsbyer får en lysere fremtid.

Hvor bør man først sætte ind for at sikre en fremtid med mere vækst i hele Danmark? Hvilke områder udgør særligt et problem for dit område? Hvordan sikrer man, at væksten sker i hele landet, og at ingen områder bliver glemt?

Det har Altinget spurgt en række debattører om.

Mød panelet her.

Finn Slumstrup
Medstifter af foreningen Oprør fra Udkanten. Derudover foredragsholder og forfatter. Tidligere kanalchef for DR P1.

Kjeld Rasmussen
Næstformand i Landsbyerne i Danmark samt næstformand i Nordfyns Landdistriktsråd. Frivillig foreningsleder i over 55 år.

Hanne Wittorf Tanvig

Hanne Tanvig er seniorrådgiver og studieleder ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Sektion for Landskabsarkitektur og Planlægning, Københavns Universitet. Hun er oprindeligt uddannet regionplanlægger og er ph.d. inden for humangeografi. Er specialiseret inden for landdistriktudvikling og -politik.

Anne Skovbro
Filantropidirektør i Realdania. Tidligere direktør i Økonomiforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune. Hun er oprindeligt uddannet civilingeniør i planlægning fra Aalborg Universitet og har en ph.d.-grad fra Institut for Arkitektur og Design samme sted.

Holger Schou Rasmussen (S)
Borgmester i Lolland Kommune siden 2014. Oprindeligt uddannet lærer fra 1982.

Morten Andersen (V)
Borgmester i Nordfyns Kommune siden 2010. Medlem af kommunalbestyrelsen siden 2005. Er uddannet agrarøkonom fra Agroskolen i Herning.

Mads Jakobsen (V)
Borgmester i Struer Kommune siden 2014. Blev første gang valgt til kommunalbestyrelsen i 2002. Uddannet landbruger.

Forrige artikel V-borgmester: En indsats på de banale områder vil hjælpe landdistrikterne V-borgmester: En indsats på de banale områder vil hjælpe landdistrikterne Næste artikel Özlem Cekic: Jeg har mistet tilliden til Christiansborg Özlem Cekic: Jeg har mistet tilliden til Christiansborg