Vi står midt i en børnepolitisk katastrofe

Det er fatalt, at KL bremser Københavns Kommune i at give pædagogmedhjælpere mulighed for at tage en merituddannelse med løn. Det er børnene, der ender som de helt store tabere, skriver Emil Sloth Andersen (R).

Lige nu indtræffer en børnepolitisk katastrofe. Det er som at se et trafikuheld, der spærrer vejkrydset, hvor de involverede ikke rør sig ud af flækken, fordi man diskuterer, hvem der skal betale for oprydningsarbejdet. Vi må simpelthen finde en løsning øjeblikkeligt.

Nogle måneder tilbage fik vi pludselig i Børne- og Ungdomsudvalget en melding om, at sekretariatet for KL problematiserer, at blandt andre Københavns Kommune giver mennesker, der arbejder i pædagogfaget, mulighed for at tage en uddannelse som pædagog med løn.

For nyligt meldte regeringen så ud, at den vil afsætte penge til meritpædagoguddannelsen. Men det ændrer, ifølge Børne- og Ungdomsforvaltningen i København, ikke på det faktum. at den den gamle ordning med fuldtidsløn under meritpædagogstudiet ikke kan fortsættes lige nu.

Login