VS har nedlagt sig selv

KORT NYT: Partiet Venstresocialisterne, der er en del af Enhedslisten, valgte på en generalforsamling søndag at nedlægge sig selv. Det skete med stemmerne 14 for og én enkelt imod.

Venstresocialisterne er nu en saga blot. Partiet har valgt at nedlægge sig selv.

Det skriver Modkraft.dk.

Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, som har været VS-medlem siden 1971, begrunder beslutningen med, at man ikke ønsker at være et parti i partiet, men derimod ønsker at bruge alle kræfter på at styrke Enhedslisten:

"Vi synes ikke, at det giver mening at holde liv i en forening, hvor der alligevel ikke har været nogen aktivitet af betydning i årevis. Samtidig vil vi gerne sende et signal om, at Enhedslisten er et sted, hvor de politiske diskussioner er for alle medlemmer," siger Per Clausen til Modkraft.

Venstresocialisterne blev dannet i 1967 af udbrydere fra Socialistisk Folkeparti (SF). Partiet opnåede en vælgertilslutning mellem 3,7 pricent i 1979 og 0,8 procent i 1988 og var repræsenteret i Folketinget 1968-71 og 1975-87.

Forud for valget i 1990 indgik VS et valgteknisk samarbejde med Danmarks Kommunistiske Parti og Socialistisk Arbejderparti under navnet Enhedslisten.

Forrige artikel Stort popularitetsdyk for Løkke Stort popularitetsdyk for Løkke Næste artikel Haarder undsiger uddannelsesmål Haarder undsiger uddannelsesmål