Ventetid til praktikpladser er kort

UNDERSØGELSE: Antallet af unge, der hænger uhjælpeligt fast i køen efter en praktikplads, er ikke nær så stort, som den politiske debat hidtil har givet indtryk af. Problemet er en myte, fastslår DA.

Halvdelen af alle elever, der står i kø til en praktikplads, opholder sig højst i køen i en måned, viser en ny analyse fra Undervisningsministeriet.

Den viser også, at kun seks pct. af de praktikpladssøgende, der har sagt nej til praktik i et praktikcenter, står i køen i mere end tre måneder.

Det får nu Dansk Arbejdsgiverforening (DA) til at konkludere, at ”dermed er det en myte, at antallet af praktikpladssøgende udgør et stort problem”.

Ikke et stort problem
”De praktikpladssøgende opholder sig i søgekøen i meget begrænset tid. Det at være praktikpladssøgende er altså for de fleste midlertidigt og bør ikke være et stort problem,” siger chefkonsulent i DA Maria Bille Høeg.

Mens halvdelen af eleverne forlader køen i løbet af den første måned, står 88 pct. af eleverne i køen i under fire måneder.

Flere vælger skolepraktik
Men samtidig går udviklingen dog mod, at en stadig større andel af eleverne kommer i skolepratik frem for i praktik i en virksomhed. Derfor understreger undervisningsminister Christine Antorini (S) endnu engang virksomhedernes ansvar.

”Vi kan se, at uddannelsesgarantien med tilbud om skolepraktik hjælper de unge til at komme videre med deres uddannelse. Men når stadigt færre i søgekøen får en praktikplads i en virksomhed, er det endnu engang nødvendigt at understrege behovet for, at virksomhederne løfter deres opgave og tager flere elever, nu hvor konjunkturerne er blevet bedre.”

,

Forrige artikel Ny prognose: Dansk økonomi i fremgang Ny prognose: Dansk økonomi i fremgang Næste artikel Ministre præsenterer vækstinitiativer onsdag Ministre præsenterer vækstinitiativer onsdag