Underskud på over 86 mia. kr. næste år

DOKUMENTATION: Regeringen forventer et underskud på de samlede offentlige finanser på 33,5 mia. kr. i 2009 og 86,3 mia. kr. i 2010.

Regeringen forventer næste år et underskud på de offentlige finanser på 86,3 milliarder kroner. Ledigheden ventes at stige til 150.000.

"Den danske økonomi er ligesom resten af verden påvirket kraftigt af den globale finanskrise, og Danmark har som et af de første lande reageret på krisen. Regeringen har således løbende indrettet den økonomiske politik efter de udfordringer, der har vist sig," siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i en skriftlig kommentar til finansloven, som regeringen har givet navnet: "Investeringer, velfærd og ansvarlighed".

Udsigten for 2010 er en forværring af samfundsøkonomien i forhold til i år. Underskuddet ventes i indeværende år at blive på 33,5 milliarder kroner og ledigheden på 105.000. Og dermed er regeringens syn på dansk økonomi også blevet mere pessimistisk siden den seneste budgetredegørelse i maj.

Forrige artikel Finanslovforslaget for 2010 Næste artikel Aktører enige: For lidt sundhed på finansloven Aktører enige: For lidt sundhed på finansloven