Ulrich Thomsen modtager Ove Sprogøe Prisen

Skuespiller Ulrich Thomsen modtager dette års Ove Sprogøe-pris for sin præstation i rollen som den tidligere danske landsholdstræner Richard "Ricardo" Møller Nielsen i filmen "Sommeren 92".

Ove Sprogøe-Prisen er i år blevet uddelt for tiende gang til en skuespiller, som har udført en udsædvanlig skuespillerpræstation på enten tv eller teater.

I år går prisen til Ulrich Thomsen, som vinder prisen for sin storartede præstation i filmen "Sommeren 92", hvor han spiller den til tider udskældte danske fodboldtræner Richard "Ricardo" Møller Nielsen, som førte det danske herrefodboldlandshold til titlen som europamestre i 1992.

"Hans fortolkning af det fynske bøgetræ Richard ’Ricardo’ Møller Nielsen i Kasper Barfods film om dengang det danske fodboldlandshold sensationelt vandt EM, er en helt usædvanlig smuk balancering af humor og alvor. Ulrich Thomsen ligner ikke i skræmmende grad den forkætrede fynske fodboldtræner med de mildest talt originale fyndord. Men det glemmer man alt om, når man har set fem minutter af ”Sommeren ’92”. Så ER Ulrich Thomsen Ricardo," lyder begrundelsen for dette års prismodtager blandt andet i en pressemeddelelse fra Have Kommunikation.

Prisen blev etableret som en hyldest til en af Danmarks mest anerkendte og folkekære skuespillere, Ove Sprogøe. I bedømmelsen lægger dommerkomiteen vægt på, at den prismodtagende skuespiller skal have et potentiale til at opnå den samme folkelige og brede appel, som Ole Sprogøe havde i sin mangeårige karriere. Den er siden 2011 blev uddelt af Nordisk Film Fonden.

Dommerkomiteen består i år af Morten Grunwald, Bent Fabricius-Bjerre, Bo Christensen, Jan Lehmann, Christian Have, Lisbet Dahl, Jørgen Sprogøe, Katja Holm og Kim Skotte.

Blandt tidligere vindere er Nikolaj Lie Kaas, Pilou Asbæk og Mia Lyhne. Sidste år vandt Danica Curcic prisen.

Udover æren modtager Ulrich Thomsen 30.000 kroner og en bronze-statuette udarbejdet af kunstneren Kathrine Schrøder Moseholm.

Forrige artikel Tidligere radikal MF bliver medlem af Pressenævnet Næste artikel SDU-rektor er ny formand for DKR