Ugen i dansk politik: Skattely og et kedeligt jubilæum

UGEOVERBLIK: Paradise Papers og hashsalget på Christiania skal diskuteres på Christiansborg. Og så bliver cirkusuddannelsens skæbne måske afgjort.

En ny uge står for døren i dansk politik, og Altinget giver dig overblikket her.

Mandag
Det bliver en blød start på ugen med en mandag fri for storpolitik.

Til gengæld inviterer Dronning Margrethe til offentlig audiens på Christiansborg Slot, hvor modtagere af medaljer og ordner kan takke hende personligt.

Tirsdag
Der er møde i folketingssalen, hvor fire lovforslag skal behandles. Det drejer sig blandt andet om regler for klimatilpasning i kommuner.

Der er to samråd:

  • Det første er i Udvalget for Landdistrikter og Øer. Her skal økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) på et lukket samråd redegøre for udligningsordningen, og om den er baseret på mangelfuld statistik.
  • Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA) skal i åbent samråd i Undervisningsudvalget. De skal redegøre for elevfordelingen på landets almene gymnasier.

23 irakere har sagsøgt Danmark. De kræver erstatning, eftersom de hævder at have været udsat for tortur under "Operation Green Desert" i november 2004 nær Basra, efter de var blevet taget til fange af danske soldater. Et af de 53 planlagte retsmøder finder sted i Østre Landsret tirsdag. 

Onsdag
Der er møde i folketingssalen med ministrenes spørgetid. Rune Lund (EL) har stillet forespørgsel til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) om, at Folketinget høres før salget af olierettighederne fra A.P. Møller – Mærsk til Total.

Der er tre åbne samråd:

Torsdag
Flere lovforslag skal behandles i folketingssalen. Det drejer sig om alt fra tatoveringer til integrationsydelse.

Kommunernes Landsforening inviterer til Kommunaløkonomisk Forum 2018. Arrangementet strækker sig over to dage, og gæsterne inkluderer finansminister Kristian Jensen (V), økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl (LA) og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen.

Der er fire åbne samråd:

  • Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) skal i samråd om strømforbindelsen mellem Danmark og Storbritannien Viking Link.
  • Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal redegøre for, hvilken indflydelse en afgørelse fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol vil få for den danske praksis i fordeling af humanitære opholdstilladelser.
  • Hashsalget på Christiania skal diskuteres, når justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skal i åbent samråd om, hvad han vil gøre ved salget.
  • Det store læk af oplysninger om skattesnyd fra sidste år kaldet Paradise Papers skal diskuteres på et åbent samråd med skatteminister Karsten Lauritzen (V). Særligt vil der blive talt om, hvilke midler der kan tages i brug over for skattelylande.

Vi bliver ved Paradise Papers. Der er nemlig høring om konsekvenserne ved skattely, og hvad EU og Danmark kan gøre ved det i skatteudvalget.

Fredag
Til dagens møde i salen vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) svare på en forespørgsel af Christian Langballe (DF). Statsministeren vil redegøre for regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), børne- og socialminister Mai Mercado (K) og Danske Handicaporganisationer inviterer til konference om, hvordan flere mennesker med handicap bliver en del af arbejdsmarkedet.

Weekenden
Søndag er det 25 år siden, Poul Schlüter (K) trådte tilbage som landets statminister. Det skete som konsekvens af Tamilsagen, der omhandlede en ulovlig procedure foretaget af embedsmænd i Justistministeriet, som havde til hensigt at undgå at give opholdstilladelse til flygtninge fra Sri Lanka. 

Forrige artikel Det sker i EU: Så starter slaget om EU-pengene Det sker i EU: Så starter slaget om EU-pengene Næste artikel Dagens overblik: ”Enten hænger de sammen, eller også bliver de hængt” Dagens overblik: ”Enten hænger de sammen, eller også bliver de hængt”