Udenrigspolitisk rådgiver bliver ny USA-ambassadør

ROKADE: Udenrigsministeriet har lavet en mindre ambassadør-rokade, efter Jeppe Tranholm-Mikkelsen for nylig blev udnævnt som generalsekretær for EUs ministerråd.

Et mindre ambassadørpuslespil er gået op i Udenrigsministeriet, og der er udnævnt nye ambassadører i tre lande. 

I USA bliver Helle Thorning-Schmidts udenrigspolitiske rådgiver, Lars Gert Lose, ny ambassadør i USA efter Peter Taksøe-Jensen. Det var meningen, at Jeppe Tranholm-Mikkelsen skulle have overtaget ambassadør-rollen i Washington, men han blev for nylig udnævnt til generalsekretær for EU’s Ministerråd. 

Peter Taksøe-Jensen flyttes til New Delhi. 

Der er ligeledes blevet udpeget ny ambassadør til EU's nyeste medlemsland, Kroatien, og det bliver nuværende ambassadør i Teheran, Anders Christian Hougaard, der kommer til at varetage posten i Zagreb. Han overtager for Poul Erik Dam Kristensen, som skal hjem til Udenrigsministeriet igen. 

Også i Ghana kommer der nye ambassadør-kræfter til. Her overtager Tove Degnbol, chef for Udenrigsministeriets udviklingsfaglige kontor, posten efter Margit Thomsen, som bliver kaldt hjem til Udenrigsministeriet.

Rokaden træder i kraft 15. august i år, Ghana dog 1. juli.

Forrige artikel Bent Hansen om fusionskollaps: Mest synd for borgerne Bent Hansen om fusionskollaps: Mest synd for borgerne Næste artikel Alting er tilbage ved det gamle på Island Alting er tilbage ved det gamle på Island