Tysk orden til dk4's grundlægger og ejer Stig Hasner

Stig Hasner modtager det tyske svar på Ridderkorset som tak for sine tv-udsendelser om Tyskland og det dansk-tyske samarbejde.

Den 1. februar modtager tv-kanalen dk4's ejer og grundlægger Stig H. Hasner den tyske orden Bundesverdienstkreuz am Bande (svarende til Dannebrogordenens Ridderkors) for sin publicistiske indsats på det dansk–tyske område. Ordenen overrækkes af Tysklands ambassadør i Danmark, Claus Robert Krumrei, oplyser stationen i dag.

Som begrundelsen for tildelingen af ordenen skriver den tyske ambassade:

”I 1994 grundlagde Stig Holbøll Hasner den private tv-kanal dk4, som med sin omfattende tyske profil siden da har bidraget til forståelsen mellem danskere og tyskere. Han er en pioner inden for det danske tv-landskab, idet han lader sin overbevisning i forhold til indhold og sin interesse for en dybere beskæftigelse med Danmarks sydlige nabo få plads i dk4's daglige program.

For sit engagement gennem mange årtier og sin fremragende indsats for det dansk-tyske forhold modtager Stig Holbøll Hasner den tyske orden ”Verdienstkreuz am Bande des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland”.

dk4's ejer og grundlægger Stig H. Hasner siger i en pressemeddelelse:

”Det er en stor ære og glæde at modtage denne anerkendelse fra Forbundsrepublikken Tyskland af både dk4s og min egen indsats på det dansk-tyske område. Også lang tid før regeringens Tysklandsstrategi og den heraf forøgede opmærksomhed på det tyske sprog og det dansk-tyske samarbejde indenfor ikke mindst kultur, handel og politik har jeg fundet det både naturligt og vigtigt, at dk4 har produceret og lagt sendeflade til denne formidlingsmæssige opgave – med tysktalende værter. Jeg anser det ganske enkelt for at være en kerne public service-opgave. 

I denne sammenhæng ser jeg frem til, at dk4 også på dette område i fremtiden kan fremstå som eksempel på, at også private tv-producenter kan løfte public service-opgaver, og jeg vil gerne dele anerkendelsen med mine medarbejdere på dk4," tilføjer Stig Hasner.

Forrige artikel Lærer bliver V-folketingskandidat i Tønder Næste artikel Danske studerende får ny formand