Torben Möger formand for genopretningsfond

Regeringen har udpeget adm. direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen  som formand for den nye Danmarks Genopretningsfond, mens advokat og partner i Kromann Reumert Marianne Philip bliver næstformand.

En række kendte navne fra dansk erhvervsliv er af regeringen blevet udpeget til at stå i spidsen for en ny statslig milliardfond, som skal sikre kapital til store coronaramte virksomheder. Det fremgår af CVR-registret, hvor Danmarks Genopretningsfond, som den nye fond hedder, blev registreret 23. december 2020, oplyser Berlingske.

Bestyrelsen tæller også Carsten Stendevad, der 2013-16 var administrerende direktør i ATP.

Derudover er tidligere partner i McKinsey Jørgen Rugholm Jensen både registreret som bestyrelsesmedlem og administrerende direktør i den nye statsfond.

Endelig er den akademiske verden også repræsenteret i bestyrelsen med Philipp Schröder, der er professor i økonomi ved Aarhus Universitet.

Danmarks Genopretningsfond er stiftet af Finansministeriet, efter at regeringen og et politisk flertal i juni 2020 blev enige om at afsætte ti milliarder kroner til denne statslige fond, der skal hjælpe med at rekapitalisere store, coronaramte virksomheder.

Forrige artikel Aalborg-rådmand forlader byrådet efter konkurs Næste artikel Miljøministeren udpeger ny formand for Den Danske Naturfond