Tidligere SF-profil skal stå i spidsen for Nykredit-datterselskab

Emilie Turunen, der er tidligere Europaparlamentariker for SF og Socialdemokratiet, bliver direktør for Nykredits leasingselskab.

Nykredits datterselskab, Nykredit Leasing, har fundet sin nye direktør i egne rækker.

Valget er faldet på Emilie Turunen, oplyser hun selv på LinkedIn.

Emilie Turunen er tidligere medlem af Europaparlamentet, hvor hun i 2009 blev valgt ind for SF.

I 2013 skiftede hun sammen med flere unge partifæller til Socialdemokratiet som reaktion på valget af Anette Vilhelmsen som SF-partiformand. Hun valgte ikke at genopstille til Europaparlamentsvalget i 2014, hvorefter hun trak sig helt fra politik for at skifte til det private erhvervsliv i stedet.

Den tidligere Europaparlamentariker har siden 2014 været ansat i Nykredit, hvor hun nu skal lede bankens leasingselskab, der beskæftiger omkring 65 ansatte.

Turunen afløser Mik Kristensen, der har været direktør for Nykredit Leasing i over ti år. Mik Kristensen skriver på LinkedIn, at han forbliver i Nykredit-familien, hvor han skal være en del af ledergruppen i virksomhedens Banking-afdeling.

Emilie Turunen tager plads i direktørstolen 15. august.

Forrige artikel Danmarksdemokraterne ansætter tidligere DF-partisekretær Danmarksdemokraterne ansætter tidligere DF-partisekretær Næste artikel Rud Pedersens administrerende direktør træder tilbage Rud Pedersens administrerende direktør træder tilbage