Tidligere it-chef i Rudersdal er dømt i udløber af Atea-sag

En tidligere it-chef i Rudersdal Kommune er idømt seks måneders betinget fængsel og bødestraf i en sag, der udløber af den såkaldte store Atea-sag om bestikkelse af offentlig ansatte.

 

Endnu et kapitel er lukket i det, der er blevet kaldt danmarkshistoriens største sag om bestikkelse af offentligt ansatte: Atea-sagen.

Det sker efter, at Retten i Lyngby har idømt en tidligere it-chef i Rudersdal Kommune seks måneders betinget fængsel som følge af bestikkelse i en udløber af Atea-sagen.

Det skriver TV 2.

Den 63-årige tidligere it-chef skal ikke afsone straffen såfremt, at han opfylder et krav om at udføre 120 timers samfundstjeneste. Han skal derudover betale en tillægsbøde på 60.000 kroner.  

Sagen bunder i, at den tidligere it-chef i Rudersdal Kommune årligt rejste med en salgschef i Atea og en anden ven på golftur til Thailand.

Bagmandspolitiet (SØIK) afslørede, at tre af rejserne blev trukket fra Rudersdal Kommunes konto hos it-leverandøren Atea. Nu er sagen afsluttet med dommen på seks måneders betinget fængsel og bødestraf.

Det er en af mange sager med it-leverandøren Atea. Tidligere er otte tiltalte blandt andet blevet kendt skyldig ved retten i Glostrup, hvor den hårdeste dom lød på halvandet års fængsel. 

Forrige artikel Dødsfald: Fhv. direktør for Københavns Lufthavne og TV 2-formand Niels Boserup (77) Næste artikel Mogens Jensen indtræder i Danske Talers bestyrelse