Thulesen Dahl tordner mod R i nationalromantisk tale

TALE: Dansk Folkepartis nye formand rettede skytset mod De Radikale i en tale, hvor han forsikrede medlemmerne om, at han holder fast i partiets mærkesager.

Kursen ligger fast. Også med mig som formand.

Det var beskeden fra Kristian Thulesen Dahl (DF) i sin første store tale som formand til Dansk Folkepartis landsmøde i Herning Kongrescenter.

I ægte nationalromantisk stil lagde han ud med at hylde Danmark, danskerne og landets historie. Her pegede han på, at Danmark trods sin lille størrelse har virksomheder og sportsudøvere i verdensklasse.

"Sådan er mit Danmark. Sådan er vores Danmark," sagde han og understregede, at der ikke vil blive "rykket et komma i Dansk Folkepartis værdipolitik".

Han vil nemlig bevare den kristne kulturarv, det danske velfærdssamfund og kongehuset.

"Sammen har vi opbygget et solidarisk velfærdssamfund, hvor få har for meget og færre for lidt, hvor korruption er et fremmedord, og hvor vi i udgangspunktet kan stole på myndighederne - uanset om det er politiet eller socialkontoret."

Thulesen: Jeg er en strammer
Hurtigt slog den nye formand fast, at han også vil stå for en lige så stram udlændingepolitik som sin forgænger.

Her pegede han selv på sit politiske brand som ham med styr på tallene og finanslovsforhandlingerne. Men den nye formand rummer mere end det, slog han fast.

"Værdipolitikken - kulturkampen - er et fundament for Dansk Folkeparti, ligesom det i bredeste forstand er et fundament for mig."

Her gik han kraftigt i rette med særbehandling af muslimer i daginstitutionerne, skoler og i virksomheder, ligesom han mener, at Danmark bør kunne sige nej til stormoskeer.

Han brugte også lejligheden til at give regeringen skylden for det øgede antal asylansøgere og den øgede kriminalitet.

"Statsministeren lovede før valget, at hun ikke vil lempe udlændingepolitikken, men også på dette område har hun ikke holdt ord," sagde Kristian Thulesen Dahl, som kræver den ikke-vestlige indvandring bremset og pointsystemet gennemført.

Retter skytset mod R
Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) blev kortvarigt hånet for et år med løftebrud, interne spændinger og dårlige meningsmålinger, men det store skyts blev mest af alt rettet mod De Radikale.

Margrethe Vestagers (R) sociale profil fik et fur af den nye formand, der efter sommerferien er blevet kritiseret for at sige "sådan er det jo", om folk der ryger ud af dagpengesystemet. Det var for kækt og ufølsomt, lød det fra formanden.

"Jeg ser mennesker og ikke et tal. Jeg ser skæbner, ikke en statistik. Jeg ser ufølsomhed og parade-snak, hvor jeg vil se politisk mod og handlekraft," sagde Kristian Thulesen Dahl, der efterfølgende rettede opmærksomheden mod boligmarkedet og De Radikales ønske om at hæve boligskatterne.

"I sidste uge buldrede den radikale hovedbestyrelse afsted med budskabet: Vi skal sætte boligskatten op. Jamen, herre jemini. Vestagers radikale hovedbestyrelse sender en atombombe ned i det permafrost-ramte boligmarked," sagde han.

,

Forrige artikel Thulesen Dahl valgt til formand for DF Thulesen Dahl valgt til formand for DF Næste artikel Vestager: Afgørende at få Tyrkiet med i EU Vestager: Afgørende at få Tyrkiet med i EU