Thulesen Dahl: Indfør grænsekontrol nu

ÅRSMØDE-TALE: Flygtningekrisen skal løses med grænsekontrol og mere hjælp i nærområderne, var beskeden fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i sin årsmøde-tale.

Thorning-regeringen har en stor del af ansvaret for Danmarks akutte problemer med indstrømmende flygtninge.

Det var en af de markante meldinger, som Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sendte afsted i sin årsmødetale til de 1.600 deltagere i en fest- og flagpyntet Jyske Bank Boxen i Herning.

”Kære Mette Frederiksen. Det var jer, der fjernede den grænsekontrol, vi for fire år siden ellers aftalte med den daværende VK-regering, skulle genindføres,” sagde Kristian Thulesen Dahl til årsmødet.

Årsmødet blev skudt i gang med en film, der viste klip fra partiets 20-årige historie. Filmen blev afsluttet med, at konfetti-kanoner skød blå, hvid og rød konfetti ud over deltagerne.

Til den nuværende flygtningesituation kom Kristian Thulesen Dahl med en række løsningsforslag:

Grænsekontrollen skal genoprettes, og Danmark skal afsætte flere penge til nærområderne.

Flygtninge- og indvandrerspørgsmålet fyldte mest i talen, som han dog indledte med at glæde sig over, at der aldrig før har været så mange deltagere til årsmødet som i år.

Kristian Thulesen Dahl kritiserede Tyskland for at åbne grænserne, mens han støttede den ungarske regering, der ellers har mødt international kritik.

”FN’s Ban Ki Moon anklager Ungarn for at behandle folk uacceptabelt. Er det de stenkastende unge, han tænker på? Lad mig bare slå det fast: Meget kan man kritisere Ungarn for. Men herfra møder de ingen kritik af, at de sikrer deres grænser. Ethvert land har ret til at forsvare sine grænser og bestemme, hvem man vil åbne dørene for,” sagde DF-formanden og høstede et stort bifald.

Ældre og sundhed i fokus
Årsmødet er lagt an til at blive lige så meget et festligt som et politisk årsmøde, da partiet kan fejre 20-års jubilæum. Oven i jubilæet kan partiet fejre, at det aldrig har været større i Folketinget eller haft flere medlemmer.

I talen lagde Kristian Thulesen Dahl op til, at partiet vil bruge indflydelsen på at kæmpe for Dansk Folkepartis klassiske mærkesager. Blandt andet vil de i efteråret genindføre Ældremilliarden.

”Vi SKAL have værdigheden tilbage i ældreplejen,” lød det fra formanden, der kræver, at de ældre skal have mere indflydelse på, hvordan de skal plejes med en værdighedsgaranti.

Sundhedsområdet bliver et andet fokusområde allerede ved årets finanslovsforhandlinger. Formanden lovede at møde op til finanslovsforhandlingerne med en hel mappe fyldt med gule post-it-sedler, hvor der står sundhed på.  

Særskilt nævnte han overbelægningen på de medicinske afdelinger.

”Det er altså ikke bare uanstændigt, at der ikke er senge nok på sygehusene, det er også farligt. For det medfører fejl i behandlingen og overdødelighed blandt patienterne. Derfor har det for os den allerhøjeste prioritet, at vi får gjort noget ved dette problem,” slog Kristian Thulesen Dahl fast.

Af andre klassiske mærkesager nævnte han også krav om mere politi og mindre EU.

Klar EU-modstand
DF-formanden slog fast, at partiet vil anbefale et nej ved den kommende afstemning om retsforbeholdet. Og svaret vil være det samme, hvis de EU-positive partier vil have andre af Danmarks forbehold til afstemning.

”Vi skal kæmpe for dansk suverænitet,” slog formanden fast i sin tale.

Undervejs i talen udpegede han en masse problemer i Danmark. Men afslutningsvis understregede han dog, at Danmark helt grundlæggende er velfungerede.

”Det er jo ikke sådan, at vi alle sammen går rundt og traller dagen lang i evig fryd. Men vi er, sådan generelt, ganske godt tilfredse,” sagde formanden, der sluttede sin tale med, hvad Dansk Folkepartis mål er:

”Målet er at bevare landet, som vi kan lide det, ikke at lave det hele om eller skifte befolkningen ud. Det er, hvad det handler om. Der er derfor, vi er her!"

,

Forrige artikel Kampvalg: To radikale vil være ny landsformand Kampvalg: To radikale vil være ny landsformand Næste artikel Radikale har valgt ny landsformand Radikale har valgt ny landsformand