Thorning tilbød at støtte Løkkes boligpakke

BOLIGTAKTIK: Umiddelbart før valgudskrivelsen tilbød Thorning under en telefonsamtale med Løkke, at hun ville levere stemmer til regeringens eget boligudspil. Løkke afviste tilbuddet.

"Vi er parate til at støtte jeres boligpakke, så vi kan få skabt ro på området. Hvad siger du til det?"

Sådan lød S-leder Helle Thorning-Schmidts tilbud til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under en telefonsamtale mellem de to statsministerkandidater, umiddelbart før Løkke officielt udskrev folketingsvalg. Det oplyser centrale S-kilder til Altinget.dk.

Statsministeren afviste imidlertid tilbuddet. Han holdt dermed fast i linjen fra de foregående dage, hvor han har afskrevet en aftale med S-SF, fordi de to partier ikke er med i forsommerens tilbagetrækningsreform - og dermed i regeringens optik "ikke er ansvarlige".´

Men samtalen med Thorning viste, at Løkke ikke engang behøvede at føre forhandlinger med S. Han kunne blot have inkasseret opbakningen til regeringens eget forslag.

Opkaldet til Helle Thorning-Schmidt kom, fordi statsministeren skal orientere partilederne om valgudskrivelse, når dronningen er i udlandet. Dronning Margrethe befandt sig i Frankrig ved valgudskrivelsen. 

Statsministeren har ikke over for Altinget.dk ønsket at uddybe den kolde skulder til Thorning, men Løkkes pressechef henviser til statsministerens tidligere udtalelser om, at oppositionen ikke vil støtte tilbagetrækningsreformen.

Med Thornings tilbud fredag har det taktiske spil om boligejerne fået endnu en skrue, siden VK-regeringen og S-SF sidste weekend startede et kapløb om denne vælgergruppes gunst.

Forrige artikel Der er udskrevet valg til d. 15. september Næste artikel Spindoktorernes valgkamp Spindoktorernes valgkamp