Thorning står fuldt ud ved udlændingestramninger

AFSLAG: Helle Thorning-Schmidt oplevede 'en vis interesse' for de udlændingestramninger, hun gennemførte som statsminister, under det mislykkede forsøg på at lande et FN-topjob. Afslaget ærgrer også den nuværende statsminister.

Onsdag aften stod det klart, at Helle Thorning-Smidt ikke bliver FN's næste flygtningehøjkommissær.

Hovedpersonen selv har ikke fået nogen begrundelse på afslaget, men hun har selv et bud på, hvad der kan have spillet ind.

”Jeg blev spurgt til de stramninger, jeg selv har stået for som statsminister, og dem står jeg i øvrigt fuldt ud på mål for. Så jeg tror, der har været en vis interesse for det i den her proces også,” siger Helle Thorning-Schmidt.

”Jeg er ærgerlig over, at det ikke lykkedes. Jeg arbejdede hårdt på det, og jeg mener stadig, jeg havde noget at byde på i forhold til den her opgave,” siger hun videre.

Fortryder ikke
Samtidig siger hun stor tak til både statsministeren og udenrigsministeren for at give hende uovertruffen støtte.

Den tidligere statsminister fortryder ikke, at hun meldte sit kandidatur offentligt ud, og henviser til, at FN har valgt en anden type kandidat, end hun selv er.

Hvor flygtningehøjkommissæren hidtil har været en politiker, går posten denne gang til den italienske FN-diplomat Filippo Grandi.

Filippo Grandi har stor erfaring med arbejdet med flygtninge. Grandi har fra 2010 til 2014 været generalkommissær for FN's flygtningeorganisation for palæstinensiske flygtninge, UNRWA, og han har næsten 30 års erfaring med humanitært arbejde. De 20 af dem har han brugt på FN-arbejde i blandt andet Syrien, Irak og Sudan.

Løkke ærgrer sig
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er også ærgerlig over, at FN ikke får en dansk flygtningehøjkommissær.

”Jeg er selvfølgelig ked af, at Danmarks kandidat, Helle Thorning-Schmidt, ikke fik den post, selv om hun var tæt på og var med i opløbet,” siger Lars Løkke Rasmussen.

Løkke peger på, at Ban Ki-moon har valgt en erfaren FN-kandidat og er gået efter en anden profil, end man tidligere har set på posten som FN-flygtningehøjkommissær.

”Jeg synes, det er ærgerligt. Ud over at UNHCR lige nu står med en række logistiske opgaver – og det er vel det, der fører til valget – står UNHCR også med et stort behov for at få sin funding på plads og få flere lande til at bidrage,” siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

”Og for at få løst den opgave er det uomtvisteligt sådan, at Helle Thorning-Schmidt havde været den helt rigtige profil. Og det er også min opfattelse, at Ban Ki-moon anerkender det, men han har truffet et valg, og det er vi nødt til at respektere.”

,

Forrige artikel Her er aftalen mellem EU og Afrika Her er aftalen mellem EU og Afrika Næste artikel S klar med asylplan: Byg flygtningelandsbyer S klar med asylplan: Byg flygtningelandsbyer