Thorning om fransk terror: Afskyeligt

TERROR: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kalder fredagens terror-angreb i Frankrig for afskyeligt. Danske myndigheder følger situationen tæt.

Afskyeligt. Sådan betegner fungerende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fredagens terrorangreb i Frankrig.

”Der er her til formiddag sket et afskyeligt terrorangreb i Frankrig,” udtaler Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse, hvor hun oplyser, at hun over for Frankrigs præsident Hollande har udtrykt sin dybeste medfølelse.

”Det er ubærligt, at Frankrig igen bliver ramt af terror. Jeg ved, at alle danskeres tanker og medfølelse går til de efterladte – og til hele det franske folk, som har vores fulde støtte. Vi ved, hvad Frankrig gennemlever i de her timer,” udtaler Thorning.

Fredag formiddag blev en fabrik i byen Saint-Quentin-Fallavier i det sydøstlige Frankrig angrebet af en eller flere mænd, der kørte ind på fabrikkens område med stor fart. En mand er fundet halshugget, og mindst to er sårede. En person meldes anholdt. Præsident Hollande har erklæret, at er tale om et terrorangreb.

Thorning oplyser, at de ansvarlige danske myndigheder følger sagen tæt og træffer de beslutninger, som myndighederne vurderer er nødvendige.

Ud over angrebet i Frankrig er også Tunesien og Kuwait fredag blevet ramt af terror.

Forrige artikel Jens Stenbæk ny næstformand i Danske Regioner Jens Stenbæk ny næstformand i Danske Regioner Næste artikel Løkke danner ren Venstre-regering Løkke danner ren Venstre-regering